top of page
IMG_2802.JPG

Over 
Mij

Wie is rijschool TwoThePoint?

 

Hallo, Ik ben Willem Mooij, eigenaar van Rijschool Twothepoint. De naam van de rijschool heeft 2 betekenissen. De eerste betekenis is dat we met z'n “2-en” naar 1 punt gaan, het rijbewijs. De tweede betekenis is, hoe je het uitspreekt, “to the point”. Mijn feedback is direct maar op maat bij de leerling en draait om de kern van het leren autorijden.

IMG_2866.JPG

Het instructeur-vak loopt als een rode draad door mijn leven zowel in mn werk als in de sport. Mijn carrière startte als Instructeur bij de Koninklijke Marechaussee. Hier heb ik veel geleerd over wie ik zelf ben en het overbrengen van kennis op anderen. Omdat ik ook een afgeronde studie aan de Hogere Technische School had doorlopen, heb ik mijn carrière voorgezet binnen de ICT. Ik heb over de hele wereld gereist en ook hier ben ik instructeur geworden in "sales” om de kennis over te dragen aan de volgende generatie ict-ers. Sportief heb ik ook mijn sporen nagelaten als instructeur in de vechtsport, klimsport etc.  Als hobby heb ik altijd het restaureren/repareren van auto's en motoren gehad. Daarnaast heb ik ook verschillende auto-race-trainingen gevolgd waar de liefde voor het auto- en motorrijden is geboren. De ervaring die ik heb in mijn carrière, neem ik mee als instructeur in mijn Rijschool Twothepoint.

Autorijden lijkt opzich heel makkelijk maar het leren van autorijden is iets anders. Het leren van structuur in een rijles is een belangrijk onderdeel om aan de eisen van het CBR te kunnen voldoen om je rijbewijs te halen. Autorijden is eigenlijk het beste te omschrijven als: Alles wat je buiten rondom de auto ziet, heeft impact hoe je moet handelen in de auto. Zodra je dat weet, gaat er een wereld voor je open. Het is geweldig om te zien hoe een leerling door deze verschillende fasen heen gaat. Uiteraard zal ik je professioneel begeleiden met mijn directe feedback daar waar nodig. Eerlijkheid tegen jezelf en de situatie beoordelen zijn een sleutel om beter te worden. Fouten moet je maken om in te zien waar het beter en veiliger moet. Van mij kan je verwachten dat ik je veilig door het verkeer loods en uiteindelijk kan begeleiden naar je rijbewijs. Daarnaast ben ik ook nog een gecertificeerd faalangst instructeur waarbij je stap voor stap door je rijopleiding wordt begeleid. Om je rijopleiding onafhankelijk te toetsen, zal je ook door een andere instructeur worden geëvalueerd. Hierdoor krijg je ook een mooie ervaring waar je op dat moment staat in de rijopleiding en ben je goed voorbereid voor een rijsexamen. 

Hopelijk geeft het bovenstaande een goed beeld over wie ik ben en of je bij Rijschool Twothepoint je rijopleiding wilt volgen. Als je het wat lijkt, vraag dan snel een proefles* aan.

 

 

* Een proefles houdt een rijles van 60 minuten in de les (personen) auto in. Tijdens deze les maak je niet alleen met mij kennis maar ook met de lesauto en je mede weggebruikers. Ik vraag naar je wensen/ verwachtingen en informeer je over mijn werkwijze en visie.   

Na de proefles hoef je bij mij niet direct te beslissen maar ga je  in je eigen omgeving rustig over mijn voorstel nadenken.  Ik raad je aan om ook je gevoel daarbij mee te laten wegen. Indien de situatie op jou van toepassing is adviseer ik je om met je ouders of vertrouwenspersoon te overleggen. Indien je vervolgens hebt besloten om bij mij te komen lessen dan kun je je gemakkelijk en snel inschrijven via mijn website. Ik beloof je dat wij er samen een mooie, leerzame en succesvolle tijd van gaan maken. Op naar je rijbewijs!

bottom of page